top of page
Connecting Dots

Vitorlaápolás

Az odafigyelés és karbantartás biztosítja, hogy vitorláit a lehető legtovább használhassa. Javasoljuk az évente egyszeri rendszeres ellenőrzést, lehetőleg a téli hónapokban, hogy időben javításra kerüljenek a sérülések, mielőtt azok drága és kényelmetlen katasztrófává válnának.

A hozzánk beérkezett vitorlák állapotát az alábbiak szerint mérjük fel:

-sérülés mértéke

-vitorla várható élettartama

-jövőbeli vitorlázott óraszám.

Az értékelést követően a legjobb megoldást és ajánlatot adjuk ügyfeleinknek. A személyes egyeztetés biztosítja, hogy az ügyfél tudja miért fizet.

Gyors tippek:

-Kerülje a vitorlák tervezett széltartományon kívüli hasznfálatát
-A vitorlák lobogtatását csökkentse minimálisra:

A vitorlák kímélése a helyes beállítással kezdődik. Amikor vitorlái lobognak a vitorlaanyag megtöredezik és hajlamosabb lesz  a szakadásra. A genoa kocsik és élfeszességek megfelelő beálltása segít a lobogás kiküszöbölésében és a teljesítmény növelésében. Ügyeljen arra, hogy a trimm-zsinórt úgy állítsa be, hogy a hátsóél ne rebegjen.

-Tárolja a vitorlákat tisztán és szárazon, fontos, hogy a tárolóhely jól szellőzzön.
-Használjon UV-védőt, persenninget:

Az UV sugarak a vitorlák első számú ellenségei. Amikor használaton kívül a vitorlákat napfénynek teszik ki, gyorsabban elhasználódnak. Minden vitorlának rendelkeznie kell UV védelemmel, legyen az élekre varrt védőcsík, vagy persennig/ Lazy Jack.

-Műhelyünkben a világ minden vitorlamárkájának vállaljuk javítását és karbantartását. Kérje munkatársaink szakértő segítségét az alábbi telefonszámon.

bottom of page